MENGAPA???

Panas membahang tp hujan lebat selepas tu?
Mendung menghitam tiada hujan yang turun?
Musim buah pun dah tak ikut musim?
Perempuan lebih ramai dari laki?
Terasa waktu bergerak pantas sgt?
Iceberg semakin cair?
Kecelaruan gender?
Umat islam mula berperang sesama sendiri?
Dan banyk lagi????
Mengapa???
Boleh fikirkan???
Apa patut kita buat???

Advertisements

6 Responses so far »

  1. 1

    pany said,

    sediakan payung sblum ujann.. ngeh3

  2. 3

    aienairil said,

    Assalamualaikum WBT.
    Bagus persoalan yang diketengahkan oleh Liwau.

    Itulah kesan yang boleh kita lihat dengan mata kasar bahawa manusia sendiri yang akan menjadi pemusnah alam dan dunia ini. Peranan yang telah diberikan oleh ALLAH SWT kepada umat manusia adalah untuk mentadbir bumi ini dengan akal yang diberikan. Namun, manusia kini telah menyalahgunakan kepandaian dan ilmu yang dipelajari lalu menghancurkan dan meranapkan bumi yang indah ciptaannya ini. Oleh itu, kita khususnya umat Islam tidak boleh alpa dan leka dengan apa yang terjadi. Tindakan yang bijak dan tidak teeburu-buru perlu diambil serta persiapkan diri dengan ilmu yang betul dan diamalkan dengan betul. Jadilah umat yang maju semula dengan perpaduan yang mantap dan pegangan agama (akidah) yang kukuh agar kita menjadi seperti umat islam di zaman kegemilangan umat Islam dahulu yang digeruni dan dipandang tinggi..

    wallahualam..

  3. 5

    farahadila said,

    berdasarkan ape yg aku dgr dr ceramah2.. suma ni adlh salah 1 tanda ‘the end of the world’… dgn virus merebak ke serata dunia.. its scary actually.. huhu


Comment RSS · TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: